Ολοκληρωμένες Λύσεις για “Έξυπνες Πόλεις” στην Ελλάδα (Smart Cities)

the light trails on the modern building background in shanghai china.

Η ιδέα της εφαρμογής “Έξυπνες Πόλεις” στην Ελλάδα περιλαμβάνει μία σειρά διαδικασιών βάσει των οποίων οι πόλεις πλέον περνούν στην ολική ψηφιακή εποχή τους με αποτέλεσμα να γίνονται βιώσιμες, να εξελίσσονται, έχοντας στόχο να απλοποιούν και να αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά παράλληλα να είναι και φιλικές στο περιβάλλον.

Οι Έξυπνες Πόλεις χαρακτηρίζονται για τη δυναμική και διαρκή εξέλιξη διαφόρων διαδικασιών με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και προβλημάτων που καλείται ο εκάστοτε Δήμος να λύσει καθημερινά, μέσα από τη χρήση ποικίλων ψηφιακών τεχνολογιών.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» που αναφέρεται στην υλοποίηση των Έξυπνων Πόλεων, είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει άξονες και δράσεις που αφορούν μεταξύ άλλων την ενημέρωση των πολιτών (τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών), την αποτελεσματική διαχείριση και παρακολούθηση του Περιβάλλοντος, την βέλτιστη διαχείριση υποδομών και έργων στον Δήμο κ.α.

 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Τρίτση και τον άξονα που αφορά τον κλάδο των Μεταφορών και τις υποδομές του, η Future Cooperation έχει αναλάβει την συμβουλευτική καθοδήγηση Δήμων ανά την επικράτεια με σκοπό την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Η εταιρεία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ολικό ψηφιακό μετασχηματισμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε “Έξυπνες Πόλεις (Smart Cities) καθώς παρέχει:

  • πλήρης γκάμα αμιγών και υβριδικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων από κορυφαίους κατασκευαστές, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες (επιβατικά, απορριμματοφόρα, μικρά φορτηγά, μέσα δημοτικής συγκοινωνίας κ.α.)
  • τη χρηματοδότηση του εξοπλισμού που αφορά τη στάθμευση, τους  σταθμούς φόρτισης και την πλατφόρμα διαχείρισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
  • after sales εξυπηρέτηση του Δήμου (αναβαθμίσεις λογισμικού, τεχνική εκπαίδευση, διαθεσιμότητα ανταλλακτικών).
 

Μάθετε περισσότερα για το σχέδιο των “Έξυπνων Πόλεων” και την Ηλεκτροκίνηση, μέσα από τον οδηγό της Future Cooperation!

 

Έξυπνες πόλεις