Άρθρα

18.11.2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:  Η υποψηφιότητα της Σαλαμίνας  για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

 

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και μέσα στη κατάμεστη αίθουσα "Δ. Μπόγρη" στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σαλαμίνας  ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας, με θέμα: «Η υποψηφιότητα της Σαλαμίνας  για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»

 

Ομιλητές ήταν:

 

  1. Γιώργος Παχής  Εκτελεστικός Διευθυντής Σαλαμίνας 2021, υποψήφια πόλη για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021
  2. Γιάννης Χατζίδης Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σαλαμίνας 2021 - υποψήφια πόλη για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021
  3. Νικόλας Χαραλάμπους Διευθύνων Σύμβουλος της FutureCooperationLtdη οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό και διαχείριση της υποψηφιότητας.
  4. Μανώλης Νικολαΐδης  Διευθύνων Σύμβουλος της PremiumConsulting- η οποία έχει αναλάβει την συγγραφή της πρότασης για τον φάκελο υποψηφιότητας.

 

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η Δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου η οποία τόνισε πως όλοι οι φορείς του Δήμου αλλά και η ομάδα με τους Σαλαμίνιους Εθελοντές πρέπει συντονισμένα  να συνεργαστούν στην μεγάλη μάχη για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διεκδικώντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε τουλάχιστον 16 υποψηφιότητες από όλη την Ελλάδα. Ευχαρίστησε τις εμπλεκόμενες εταιρείες FutureCooperation & PremiumConsultingγια την αφιλοκερδώς στήριξη τους και ανέφερε ότι ακόμα και με τον σχεδόν μηδενικό προϋπολογισμό που διαθέτει ο Δήμος η Σαλαμίνα,  θα στείλει το μήνυμα ότι…. «είμαστε αποφασισμένοι, να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε»

 

Ενθαρρυντική  ήταν η ομιλία του Εκτελεστικού Διευθυντή Σαλαμίνας 2021 κ. Παχή όπου έδωσε σημαντικές πληροφορίες για την μέχρι σήμερα πορεία της υποψηφιότητας καθώς και ότι η Σαλαμίνα έχει τα κατάλληλα συστατικά για πρόκριση στην επόμενη φάση. Σημαντική αναφορά έκανε στην ομάδα των εθελοντών οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τους 100 και συνεχώς αυξάνονται με στόχο ο θεσμός των εθελοντών να παραμείνει και τα επόμενα χρόνια στην Σαλαμίνα. Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Δήμου αλλά και τις εταιρείες Future Cooperation & Premium Consulting που στηρίζουν την υποψηφιότητα της Σαλαμίνας.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FutureCooperationκ. Χαραλάμπους έκανε μια σύντομη περιγραφή της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί τις επόμενες ημέρες με στόχο την προώθηση της υποψηφιότητας. Η εκστρατεία προώθησης θα ενισχυθεί μέσα από τα socialmediaτις επόμενες ημέρες και θα κορυφωθεί την τελευταία εβδομάδα. Ανέφερε ότι σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας είναι η εμπλοκή του κόσμου της Σαλαμίνας στην προσπάθεια κα την στήριξη της υποψηφιότητας  από διεθνή προσωπικότητες.

 

Ο κ. Χατζίδης ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής ανέλυσε με την σειρά του, τους κύριους άξονες που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις  δίνοντας μια ιδιαίτερη πινελιά όχι μόνο στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας αλλά και στα επιμέρους μνημεία, ιστορικές προσωπικότητες καθώς και γεγονότα που συνδέονται με την Σαλαμίνα.

 

Ο κ. Μανώλης Νικολαΐδης Διευθύνων Σύμβουλος της PremiumConsulting, οικονομολόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Frederik Κύπρου κινήθηκε σε μια πιο σκληρή ομιλία λέγοντας την ωμή αλήθεια που επικρατεί σχετικά με τον διαγωνισμό για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι έχουμε αρκετά κενά που πρέπει να καλυφθούν αλλά σίγουρα θα ήμαστε από τις καλύτερες υποψηφιότητες. Η πρόταση και τα δεδομένα της Σαλαμίνας πρέπει να βασίζονται στο σύνολο των πληροφοριών και προπάντων στη σύνθεση τους. Να μην βλέπουμε μόνο τα ευχάριστα αλλά να κρατάμε και τις επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα. Τέλος ανέλυσε το χρονοδιάγραμμα της διαδικασία για την υποψηφιότητα το οποίο έχει ορίζοντα 5ετίας…

 

 

 

 

ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2021